bk

TRIGON Electronica
 Fejlesztő és Szolgáltató KFT.   

Kezdőlap. Események. Termékek. K + F. Rólunk. Pályázatok. Galéria. Letöltések. Kapcsolat. bk2
Cégbemutató

A TRIGON Electronica Fejlesztő és Szolgáltató Kft bemutatása

A társaság tevékenységi körei:

A jelenlegi tevékenység három fő kompetenciára épül:

Termékei:

Elektronikus gáz-távszabályozó rendszerek, becsuklásgátlót vezérlő elektronikus egység, elektronikus hajtásvezérlő rendszer vasúti motorkocsikhoz, pneumo-elektronikus sebességváltó működtető rendszerek (AMT), egyéb egyedi járműelektronikai egységek, tesztpadok. Kutatási területe: alternatív járműhajtások, hajtási technológiák, integrált hajtóegységek

A TRIGON gyártmányok felhasználási területei


A TRIGON legfőbb értékei szellemi értékekben és az ahhoz fűződő jogokban testesülnek meg. Fejlesztéseit saját forrásból, illetve EU-s és állami támogatásokból biztosítja. A létrehozott szellemi eredmények és kapcsolódó jogok teljes tulajdonával a TRIGON Electronica kft, illetve annak többségi tulajdonosa rendelkezik.

Vezető vállalata a Magyar Gépjárműipari Innovációs Konzorciumnak. A Knorr Bremse multinacionális nagyvállalat stratégiai K+F partnere immár 10 éve. Szakmai kapcsolatai nemzetközi viszonylatban is figyelemre méltóak. Együttműködési megállapodás van érvényben az Aventics Hungary Kft-vel, a BME-vel, Óbudai Egyetemmel, Miskolci Egyetemmel és a Neumann János Egyetemmel. Ezek a kapcsolatok referencia értékűek.

Társaságunk néhány éve személygépjárművekben és kishaszonjárművekben alkalmazható alternatív hajtóegységek kutatás-fejlesztésében is ért el számottevő szabadalmaztatott eredményeket. Jelenleg egy különösen energiahatékony full-elektromos hajtóegység kifejlesztésén dolgozunk.

K+F kapacitásunk rugalmasan bővíthető a megrendelési volumennek megfelelően, mert az MGI Konzorcium vezetőjeként virtuális tudásközpontként működik.

Néhány K+F eredményünket a honlapunkon megtekinthetik. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az iparjogvédelmi eljárás alatt álló, folyamatban lévő projektekről nem közöltünk információkat.A TRIGON termékei az autóbusz és tehergépkocsi, valamint vasúti  motorkocsik és egyéb különleges járművek

gyártásának fontos komponensei. Több mint 2000 db TRIGON vezérlőrendszerrel ellátott IKARUS autóbusz fut a világ útjain.  A Magyarországon üzemelő összes BZ vasúti motorkocsi TRIGON vezérlőrendszerrel működik.

A Rábával közös együttműködés eredményeként Kolumbiában, Moszkvában és Magyarországon

TRIGON rendszerekkel vezérelt, gázüzemű Rába buszok vannak forgalomban,

de a TRIGON Electronica Kft. E-gáz rendszereket szállított a Likinoi Autóbusz Gyárba is.

2003-ban a TRIGON kifejlesztett egy félautomatikus sebességváltó működtető rendszert

BTR-80-as katonai járművek részére (jelenleg azon dolgozik, hogy ez a rendszer autóbuszokba is bekerülhessen).

Új fejezet a cég életében a K+F tevékenység kiszélesítése. Jelenleg egyöttműködő partnereink között tudhatjuk a Miskolci Egyetemet, a Bay Zoltán Intézetet, a Norgrent és a Knorr Bremse-t.

Új hajtásvezérlő rendszerét Golden Dragon autóbuszba építve 2008-ban bemutatta a sanhgaji autóbusz kiállításon.